Marian, Apothekersassistent, Flex

Geachte Minister,

Hierbij wat kronkels van kostenbesparingen, wij het werk, discussies, boze mensen, stress en vooral daling van ons werkplezier. Na de toestand van de AGV wet en met name het Valsartan schandaal, de pil en vele niet leverbare medicatie, springt voor mij nog steeds één schrijnend verhaal er boven uit:
Deze man had net de diagnose ALS gekregen, 60 jaar jong, 1 maand medicatie gehad en vervolgens kan ik hem mee delen dat het niet beschikbaar is, geen alternatief mogelijk, ik kon wel door de grond zakken. Uiteindelijk heb ik het via het buitenland kunnen bestellen, 10x zo duur, en 10 werkdagen wachten.

Krijgen wij per 1 januari weer kosten besparende regels uit te voeren!. Doorgevoerd door onze ZORG?verzekeringen. Zelf blijven ze lekker buiten schot, aan de telefoon wordt beweerd dat de mensen mogen hebben wat ze willen, laten ze die verklaring dan maar eens zwart op wit naar de klant sturen, en wij weer discussie aan de balie. Nu krijgen we weer omzetten van Lantus, daar gaan we weer.
De bijbetaling op Fucitalmic, Furabid etc
De nieuwe Europese wet dat alle doosjes gescand / goedgekeurd moeten worden, als we steeds de eerste uitgifte zoals ons wordt opgelegd per 15 stuks moeten blijven doen, geeft weer veel werk

Waar halen we de tijd, energie, enthousiasme nog vandaan om de klant werkelijk de zorg te geven die wij horen / willen leveren?

Artsen zetten Medische Noodzaak (MN) op recept, klaar, geen discussie met hun patiënt, zelfs bij nieuwe medicatie. Wij MOETEN voldoen aan de voorwaarden van de zorgverzekering, twee alternatieve eerst proberen anders ……….
Laat de zorgverzekering eerst eens beginnen om een arts die vaak MN opschrijft er op af te rekenen, dan staat het er nog maar zelden op.

Alle B2 en B4 codes, zie het gemak bij veel artsen, waar geen indicatie voor is, probleem verschoven
Wij de discussie met de patiënt van een arts die zich wel aan de regels heeft gehouden.

Nu ga ik van mijn vrije dag genieten, opladen om de klant niet de dupe te laten worden van deze kromme regels

Marian

Apothekersassistent Flex

Deze petitie is getekend door:

Confidental Infomation